Sunday, December 11, 2011

The Day of Memories :D

There's nothing.. 
Just wanna tell, that haritu kami ada dibahagikan into groups. Saya tergolong dalam golongan Group 2. Ini semua kerja CCT la. We need to do some charity work (gaining marks). So, kami pun decide la. Macam-macam la came flooding into our minds(kononnya la). Sedangkan, waktu tu 'zero minded' je semua! Honestly and jujurnya, tak ada idea langsung! Fikir punya fikir, discuss punya discuss, akhirnya kami pun merancang untuk ke Rumah Anak-Anak Yatim yang ada kat Cheras tu. 

Bermula dengan itu, kami pun memulakan kerja-kerja kami. Mengutip dana, membeli barang, etc. Kami pun berpening kepalalah mencerakinkan duit untuk perkara tersebut. 

Setibanya tarikh untuk kami pergi ke rumah tersebut, semua benda dah selesai pun, ALHAMDULILLAH. Ada short briefing dijalankan sebelum kami bertolak ke rumah tersebut. Lantas dengan itu, kami pun memulakan perjalanan kami dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim. 

Sesi Taaruf
Sesi Taaruf/Ice Breaking

Sesampainya kami di situ, we're kindly and warmly greeted by the penghuni and the house organizer. Kami pun memulakan program dengan Sedikit ucapan alu-aluan dari PM kami, Encik Nrmn Lazim. Kemudiannya, our ustaz-classmate a.k.a Thaqif Ismail memberi sedikit TAZKIRAH. Kemudian, kami teruskan lagi dengan Sesi Taaruf/Ice Breaking bersama para penghuni rumah.  

We have a modul there, during that Taaruf Session, we need to draw our own face and changed it randomly with others. We need to guess who's face that we've got. It was really fun and exciting! 

 drawing :D
with the kids

art touch


 Then, we played the Botol Beracun. Passing bottle to everyone till the song switched off. Siapa yang pegang botol when the song stopped, he/she needs to answer questions asked by the committee. 
 At about 3pm, we started our main plan-draw the mural thingie on the empty entrance wall. 
 We did it together with the orphans. It was just nice. :D

planning HOW??




paklong :D




eran


teatime
 Then, we have a 'short-stop' at 4.30pm. Yeah, we need to do our Asar prayers and we have a tea time. 

 We continued doing the mural thingie, and finished at 6.45pm. We prepared for Maghrib prayers. And we have our dinner time! -with the orphans. We finished our program at about 9.30pm with the closing ceremony. Lastly, we gave some souvenirs and 'donation' to the orphans and the house organizer.
 Oh, yea !Before we went back to our hostel, we have a photography session with the children. 
saying TATA to everyone

~THE END~
 

No comments:

Post a Comment